fejtsd meg a BIBLIÁT :-) :-)

Tegyük vonzóvá, és érdekessé azt a tanítást, amely a szívünkbe ültetve tud csak gyümölcsözővé válni!

LUKÁCS 16

 

A hűtlen intéző.  A pénz helyes felhasználása.  A farizeusok megrovása. A dúsgazdag és a szegény Lázár.

 az oldal képei innen élesebben letölthető :  

 

https://photos.app.goo.gl/73r2G6hMff6ZfoTKA

 

 

 

9                            Lk 16,13lk_1613_mt624_hianyzo_betuk.jpg

 

 

 

8

 

weores_skandi.jpg

 

 

 

RAJZOS MESÉSÖSSZEKÖTŐ: ÍGY KELL JÁTSZANI:

 

Amíg a szöveget, mesét valaki felolvassa, azalatt a gyerekek ceruzával vonalat húznak egyik helyről a másikra, PONTRÓL PONTRA követik a mese tartalmát. A TÖRTÉNET VÉGÉRE KIALAKULÓ RAJZ A JUTALOM.

 

7

 

Volt egyszer, hol nem volt, egy jóságos néni, aki nagyon sok jót tett életében. Csak néhányat mesélek el, és amíg mondom, te a ceruzáddal húzz oda vonalat a papírodon, amiről éppen szó van:

 

A nénit Veronikának hívták. Még kislány korában észre vette, hogy a madarak télen hiába keresnek ennivalót a fákon. Ezért a zsebpénzéből magokat vett, és az ablakba minden reggel kitette. Az iskolában a fiúk gyakran kértek az ő uzsonnájából, és ő mindig megfelezte a zsömléjét. Ha tehette, súgott is a felelőnek, ámbár ez hivatalosan nem jócselekedet. Az osztály virágjait is ő locsolta, hetente letakarította az állványt. Csak úgy virultak a növénykék. Nyaranta a nagymamánál volt a legjobb: Füvet szedett a nyuszinak, simogatta a cicát, énekelni tanította a kakast, kiskecskével együtt ugrált. Mesét mondott a tehénnek, megvakargatta  disznó hátát. Bár félt a póktól, de nem verte le a hálóját. A szamárnak mindig vitt sós kenyeret, az ökörnek minden nap más nevet adott. A kiskacsákat a lavórban megúsztatta, a házőrző láncos kutyát minden este szabadon engedte, és sétált vele.A leesett ceruzát fölvette, az elveszett igazolványt levélben visszaküldte gazdájának.Felnőtt korában is néhány aprópénzt csúsztatott a koldulóknak.Férjének a kedvenc ételeit főzte: paradicsomlevest, lencsefőzeléket és palacsintát.  Sokat mesélt a gyerekeinek, később az unokáinak. Szeretett templomba menni, és mindenkiért imádkozott. Amikor élete véget ért, ágya mellé ezt tették, amit eddig lerajzoltál.

 

 A jó cselekedetek, így világítanak! Színezd ki azokat a jótetteket, amit már te is meg tudsz tenni!veronika_neni.jpg

 

 

 6

 

 HOGYAN BÁNSZ A MAMMONNAL?

 

MERRE (MIRE) MENT AZ EZER FORINTOS?

 

MOTTÓ:

 

"MENNYI BOLDOG, VAGY SZOMORÚ MISZTÉRIUM VAN EGY PÉNZDARABBAN! mENNYI JÓT, ÉS MENNYI ROSSZAT TUD CSINÁLNI. ó HA BESZÉLNI TUDNA, AKKOR LÁTNÁNK TALÁN IGAZÁN, MI AZ A MAMMON!" DR JOÓ SÁNDOR

 

 FELOLVASANDÓ:

 

Kedves Gyerekek, egy 1000 Forintos vándorútját mesélem most el. Ez a pénz egy vőlegényé volt, aki a virágboltban rózsát vett a menyasszonyának rajta. A virágárus átszaladt a cukrászdába, mert tortát rendelt a kis fiának szülinapjára. A cukrász kenyeret vett, a pék könyvet. A könyvárus kisasszony kiszaladt a piacra szőlőért. A szőlőt áruló kofa vett egy üveg bort a barátjának, ajándékba. Az italárús végre kifizethette a pisztolyt amit kinézett magának, mert félt a részegektől, és ez csak egy riasztó fegyver volt amúgyis. A fegyverboltos aznap temetésre ment, így az ezrest ( több más ezressel együtt) koporsóra költötte. A temetési vállalkozó, aki a koporsót adta másnap színházba ment, és a legjobb helyet fizette ki ezzel a pénzzel. A jegyárus vett magának egy cukros fánkot. A büfés néni kölcsön adta a barátnőjének a pénzt, aki később megivott egy csésze kávét a gyorsétteremben. A gyorséttermi diákmunkás gyorsan vett egy radírt. A papírboltos nyakláncra költötte, az ékszerész újságot hozatott magának, az újságos pedig hazavitte az ezrest és odaadta a nagymamának, aki másnap vett egy szép nagy szál gyertyát a kegytárgyboltban, amit egy szép helyen meg is gyújtották. Ha most megnézed a rajzodat kitalálod-e, hogy hol ég ez a gyertya?

 

MESÉHEZ TARTOZÓ RAJZ:

 

mammon.jpg

 

 5

 

penz_utja.jpg

 

 

 

4        Lk 16,10

 

lk_1610_potyogott.jpg

 

 

 

3   Lk  16,19

 

lk_1619-31_kulonbsegkereses.jpg

 

2  -----------------------Lk 16,19 példabeszédhez---------------gazdag_labirintus.jpg

 

 

 

1 ---------------------------------------------------ajandekkosar.jpg

 


megoldasok.jpg 

 

10lk_1613_mt624_hianyzo_betukm.jpg

 

9lk_1619_mammonweores_skandim.jpg

 

8

 

7veronikianeni_jotetteim.jpg

 

6az_ezres_utjam.jpg

 

5a_penz_utjam.jpg

 

4

 

AKI A KICSIBEN HŰ, AZ A NAGYBAN IS HŰ.lk_1610_potyogottm.jpg

 

3cevk_26_masodikoldalm.jpg

 

2lk_16labirintm.jpg

 

1

 

LISZT,KEKSZ,CSOKI, NUTELLA,CUKOR, KAKAÓ, SZÖRP, KÁVÉ, ROPI

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 48
Tegnapi: 48
Heti: 520
Havi: 1 167
Össz.: 71 728

Látogatottság növelés
Oldal: LUKÁCS 16
fejtsd meg a BIBLIÁT :-) :-) - © 2008 - 2018 - biblikusrejtvenyek.hupont.hu

A HuPont.hu egyszerűvé teszi a weblapkészítés minden lépését! Itt lehetséges a weblapkészítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »